Foredragsbeskrivelse
Vold mot barn
Vold mot barn er et underkommunisert og alvorlig folkehelseproblem, og er forbundet med en rekke negative helsekonsekvenser. Flere utredninger og evalueringer finner at det er behov for økt kompetanse hos fagpersoner som jobber med barn og unge (1). Dette foredraget tar denne innsikten på alvor, og søker å gi bedre fenomenforståelse på tematikken. I foredraget lærer du om:
✅ Ulike typer vold og overgrep mot barn
✅ Oppdaterte omfangstall
✅ Helsekonsekvenser av utsatthet
✅ Tegn og signaler
✅ Risiko- og beskyttelsesfaktorer
For å øke læringsutbytte er foredraget lagt opp med en kombinasjon av klassisk forelesning, og vennlige refleksjonsoppgaver. Økt kompetanse skjerper ditt faglige blikk, og dermed vil du bedre være i stand til å identifisere barn som lever under sviktende eller skadelig omsorg. I et videre perspektiv bidrar dette inn i nasjonens arbeid med å forebygge og avdekke av vold mot barn.
(1) Prop. 36 S (2023-2024). Opptrappingsplan mot vold og overgrep mot barn og vold i nære relasjoner (2024-2028). Justis- og beredskapsdepartementet. https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/prop.-36-s-20232024/id3018905/?ch=1 Se s. 47 og 61)
Om foredraget
Honorar: Avtales ved kontakt.
Lengde: To timer. Kan også kortes ned og utvides ved behov.
Målgruppe: Ansatte i barnefaglige yrker, og andre voksne som ønsker å lære mer om kommunikasjon med barn om sensitive temaer.